Projekt: Tagaborg

För ett par år sen så köpte vi en gård i skogen utanför Markaryd i södra Småland, cirka 1h 40min från Malmö. En miljö jag varit i sen jag föddes då mina föräldrar och min släkt har sina rötter här. Den första tiden lade vi på att renovera bostadshuset och nu har vi kommit fram till anledningen till varför jag ville köpa stället från början: ladan. Se www.musikitagaborg.se.


 

tagaborg_hus

Bostadshuset

tagaborg_ladan

Tagaborgs lada

 

Tanken var, inte helt svårt att lista ut antar jag, att bygga upp en scen/spelplats och arbetet påbörjades i somras då bland annat scenen byggdes.


tagaborg_scenen_tar_form

Scenen tar form

tagaborg_vy_scenen

Vy från höloftet

 

Ladan är byggd 1950 och är i utmärkt skick. Stalldelen är isolerad (övningsrum/bar/lounge) men resten är oisolerad så verksamhet får förläggas under de varmare delarna av året. På sikt kommer ena halvan av höloftet inredas till studio och på den andra delen, som vetter mot scenen, ska det byggas publikläktare på.

Hjärtat för verksamheten kommer att vara en kammarmusikfestival om ett par år men om allt går enligt planerna så kommer vi att genomföra en liten konsertserie redan nu till sommaren. På lite sikt så vill vi att verksamheten ska kunna inrymma även andra genrer, föreläsningar och event. Läktare och studio ska som sagt byggas på höloftet.


tagaborg_holoftet

Höloftet ska byggas om till studio och publikläktare

tagaborg_soffa_bar

Gamla foderbordet blir till soffa och hästbåset blir till en bar

tagaborg_ovningsrum

Två övningsrum har påbörjats

tagaborg_entre

Entrén med två “balkonger”

Bit för bit så börjar saker och ting falla på plats och jag ser otroligt mycket fram emot att bjuda in musikervänner från när och fjärran till festivalen! Mina föräldrars Sliteborg B&B som ligger “granne” med Tagaborg är en idealiskt samarbetspartner sett ur ett festivalperspektiv.


sliteborg

Sliteborg B&B

Vi ses förhoppningsvis i ladan juli/augusti 2017! Tills dess så fortsätter arbetet…

Läs också ett litet reportage från Smålänningen i somras.

Se också www.musikitagaborg.se för mer info!